Volejbal: Slovensko - Bosna a Hercegovina 3:0 v kvalifikácii na ME mužov

22.05.2010 Celý región

Poprad 22. mája (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti vyhrali v Poprade v druhom zápase kvalifikácie na ME 2011 s Bosnou a Hercegovinou po jednoznačnom priebehu 3:0.
Zverenci trénera Emanuela Zaniniho odohrajú tretí kvalifikačný duel v nedeľu s Ukrajinou od 18.00 hodiny.

Slovensko - Bosna a Hercegovina 3:0 (14, 9, 21)
71 minút
rozhodovali: Hojka (Poľ. ), Siefreid (Slo. )
1100 divákov.
Zostavy:
Slovensko: Masný, Sopko, M. Nemec, Kmeť, R. Nemec, Diviš, libero Ondrušek (Bencz, Zaťko, Jakubov)
Bosna a Hercegovina: Tešič, Bezdrob, Salihovič, Pupič, Cvijanovič, Čorič, libero Čuran (Miličevič, Pelemiš, Džombič, Halilovič, Mičič)

Slováci vstúpili do zápasu rozpačito, keď prehrávali 1:3, avšak zlepšenými blokmi a servisom dokázali otočiť na 7:5. K týmto pozitívam pridali aj dobrú hru v poli a ich náskok postupne narastal, keď dokázali svojmu súperovi odskočiť na šesť bodov (13:7). Za stavu 19:10 už nepripustili žiadnu drámu a set získali v pomere 25:14. Slovensko pokračovalo koncentrovanou hrou aj v druhom dejstve a po šiestich loptách viedlo 5:1. Bosniaci mali v ďalšom priebehu veľké problémy pri podaní Martina Sopka, ktorý od stavu 7:3 potiahol sériu deviatich bodov a prakticky rozhodol o jednoznačnom osude druhého setu. Najvyrovnanejší priebeh priniesol tretí set, v ktorom začali lepšie domáci, avšak volejbalisti Bosny a Hercegoviny zlepšili hru v poli, vychádzal im prechod do útoku, čoho výsledkom bolo vedenie 12:11. Slováci však vyrovnali na 17:17 a dvoma vydarenými blokmi naklonili misky váh na svoju stranu. Hostia ešte vyrovnali, ale Slovensko zaslúžene vyhralo 3:0, keď posledný set získalo 25:21.
 

Vyberte región